Miért ennyire népszerű a reformtáplálkozás?

A mai felgyorsult világban szinte divattá vált a mentes étkezés, a reformtáplálkozás, az olyan alapanyagok használata, amiket rég elfeledtünk. Léteznek különféle magvakból készült lisztek, panírok, hüvelyesek, de még gabonákat és kásákat is szép számmal találhatunk a kínálatban. 

Akinek sikerül ezeket megfelelően kombinálni, az garantáltan egészségesen és színesen tarthatja a táplálkozását. A felsorolt alapanyagok bővelkednek vitaminokban, ásványi anyagokban, valamint rostokban, így mindenhez hozzájutunk, amire a szervezetünknek szüksége van. A megfelelő technológiával felhasználva pedig tápanyagokban is gazdagok lehetnek.

Reformtáplálkozás alapjai

Amikor reform élelmiszerekről beszélünk, akkor ezekből sem hiányozhatnak a fontos vitaminok és tápanyagok. Bár sokan bele sem gondolnak, de brutális ízkombinációt hozhatunk létre velük, ha a megfelelő termékeket választjuk. Egyes alapanyagok gluténmentesek, míg mások nem tartalmaznak laktózt vagy tejet. Az viszont biztos, hogy mesterséges ízfokozótól mentesek, sok esetben tartósítószert sem adnak hozzájuk.

Igaz ez a Reform Nagyker Dénes Natura termékeire is, amelyek között cukorbetegek, laktózérzékenyek, valamint különböző ételallergiától szenvedők is találhatnak megfelelő élelmiszereket. Mások viszont az egészségük megőrzése érdekében változtatnak az étkezési szokásaikon és ezért szeretnének kipróbálni korábban már használt, manapság feledésbe merült alapanyagokat. De, hogyan lehetséges mindez?

Mire használhatjuk őket?

A sok zöldség és gyümölcs mellett bizony gabonákra is szükség van. Olyan természetes élelmiszereket érdemes fogyasztani, amelyek vagy önmagukban szárítottak vagy friss formában kerülnek az ételeinkbe. Ennek köszönhetően lesznek a fogások tele értékes tápanyagokkal, vitaminokkal. Ilyen lehet egy főzelék, egy színpompás köret, egy kiadós saláta, amelyek ha hisszük, ha nem bővelkedhetnek rostokban is.

A reform alapanyagokból készülhet továbbá kenyér, egyéb péktermék, nassolnivaló, sütemény, de akár még granola is. Minél színesebben készítjük el őket, annál több értékes tápanyagot viszünk be a szervezetünkbe. Egy természetes ételízesítővel pedig akár leveseket, akár köreteket, de még a pácolt húsokat is remekül feldobhatjuk. Ha pedig lencsét ennénk, akkor ne csak a hagyományos barnát fogyasszuk, hanem készítsünk vörös vagy beluga lencséből salátát vagy főzeléket.

Mire figyeljünk még?

A reform táplálkozás kapcsán nemcsak az élelmiszerek forrása a fontos, hanem maguknak az ételeknek az elkészítési módja is. Nagy szerepet kap a természetes formában történő fogyasztás, ami azt jelenti, hogy a párolást, a gőzölést vagy a grillezést érdemes előtérbe helyezni. Ezeket a módszereket mind előszeretettel használják a reformtáplálkozás esetében. 

Ügyeljünk rá, hogy ne csak húsokat együnk fehérje gyanánt, hiszen bőven akad fehérjében gazdag gabona is. Ilyen a zabpehely, a köles vagy éppen a hajdina.